Zaštitijada 2019

22.05.2019

Više od 70 studenata Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu učestvovalo je  na ovogodišnjoj 16. po redu Zaštitijadi održanoj  na Adi Bojani u Crnoj Gori u periodu od 08 – 12.05.

Naši studenti su ostvarili zapažene rezultate u nauci i sportu.

Studentkinje 3. godine Tamara Aleksandrovski i Nikolina Savić, kao i studentkinje master studija Milana Mladenovski i Živana Maleš osvojile su 3. mesto u kategoriji najbolji naučni rad i najbolja prezentacija.

Članovi debatnog tima: Siniša Ristić, Milica Pavićević i Stefan Jeknić zauzeli su 3. mesto u debati na temu „Velike aglomeracije – centralna postrojenja za tretman otpadnih voda“.

Članovi tima koji je predstavljao Departman u Eko kvizu: Andrea Čolović, Marko Bogdanić i Božana Nešković ostvarili su odličan rezultat i osvojili 1. mesto.

Miljana Nikolić i Slavica Unković učestvovale su u revijalnoj izradi studije slučaja na temu: „Upravljanje farmaceutskim otpadom u Srbiji“ i svojim znanjem doprineli kvalitetnoj izradi studije.

Studenti koji su se takmičili u sportskim disciplinama uspeli su da ispišu istoriju u sportskim takmičenjima na Zaštitijadi i osvoje u jednom danu 1.mesta u fudbalu, košarci, muškoj i ženskoj odbojci.

Važno je napomenuti da su naši studenti osvojili i prvo mesto u „Igri bez granica“ u kategoriji navlačenje konopca gde je viđena sjajna atmosfera i podrška velikog broja prisutnih.

Učesnici ovogodišnje Zaštitijade i članovi naučnih odbora bili su istraživači pripravnici Veselin Bežanović i Boris Obrovski, dok su organizaciju sportskog i naučnog dela sproveli i nadgledali naši studenti i članovi Saveza Fakulteta Tehničkih Nauka: Slaviša Simić, Bojan Radovanović i Mitar Mavrak.

Prijava na sajt