Stručno predavanje Dragane Radanov u oblasti tretmana procednih deponijskih voda

04.05.2018

U petak, 27. aprila, u prostorijama Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, održano je stručno predavanje u oblasti tretmana procednih deponijskih voda gostujućeg predavača i stručnjaka Dragane Radanov, iz vodeće Nemačke kompanije u ovoj oblasti WEHRLE Umvelt GmbH. 

Od 1982. godine WEHRLE Umwelt (WEHRLE zaštita životne sredine) se bavi konsaltingom, inženjeringom i izradom postrojenja za tretman deponijskih procednih voda i industrijskih otpadnih voda.

WEHRLE nudi i usluge iz ove delatnosti kao što su puštanje u rad, održavanje, optimizacija efikasnosti i nadogradnja postojećih postrojenja za postizanje boljih performansi i/ili  višeg kvaliteta izlazne vode.

Pored tretmana otpadnih voda do granica direktnog ili indirektnog ispuštanja ili recirkulacije vode, WEHRLE nudi sisteme za proizvodnju biogasa, redukciju mulja i obnove toplotne energije i hranljivih materija iz otpadnih voda.

 
Saradnici Departmana i studenti, imali su prilike da vide i čuju koje su to trenutno najefikasnije i ekonomski najisplativije tehnologije tretmana procednih deponijskih voda koje ova kompanija nudi. Prisutnima je prikazano i idejno rešenje za rešavanje problema procednih voda na najvećoj deponiji u Srbiji, Deponiji Vinča, kod Beograda, kao i mnoga druga rešenja koje je ova kompanija instalirala u Evropi i svetu.
 
Studentima je ukazano na mogućnost prakse i usavršavanja u oblasti tretmana procednih deponijskih voda, do 6 meseci, u kompaniji WEHRLE Umvelt, kroz izradu master istraživačkog rada. 
 
Za sve informacije, potrebno je obratiti se Dragani Radanov putem mejla na adresu radanov@wehrle-umwelt.com

Prijava na sajt