Prva DIFENEW međunarodna studentska konferencija – DISC2021

26.01.2022

Prva DIFENEW međunarodna studentska konferencija - DISC2021 održana je 16. decembra 2021. godine u hibridnom formatu. Konferencija je organizovana u okviru diseminacionih aktivnosti naučno-tehnološke saradnje između Republike Srbije i Slovačke Republike za period 2019-2021 „Razvoj i implementacija terenskih i laboratorijskih metodologija za procenu uticaja na životnu sredinu močvarnih područja – DIFENEW“.

Konferenciju su organizovali Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu i Institut za analitičku hemiju, Fakultet za hemijske i prehrambene tehnologije, Slovački tehnološki univerzitet, Bratislava, Slovačka Republika.

Konferencija je imala za cilj da omogući studentima doktorskih studija i mladim istraživačima iz oblasti inženjerstva zaštite životne sredine, inženjerstva zaštite na radu i građevinarstva, da razmene ideje i iskustva, kao i da prošire naučne i profesionalne mreže.

U okviru konferencije promovisani su i rezultati DEIFENEW projekta čija je osnovna misija edukacija mladih istraživača i jačanje kapaciteta za naučno-istraživačke postupke u oblasti zaštite životne sredine na obe partnerske institucije.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim učesnicima i pozivamo na druženje i u 2022. godini.

Knjigu izvoda sa konferencije možete pogledati OVDE.

Prijava na sajt