Prof. dr Maja Turk Sekulić, dobitnica Priznanja za naučnu izuzetnost istraživača na teritoriji AP Vojvodine

30.12.2022

Dr Maja Turk Sekulić, redovni profesor Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštitu na radu, Fakulteta tehničkih nauka, jedna je od dobitnica prestižnog Priznanja za naučnu izuzetnost u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za 2021. godinu, koja su po drugi put uručena u Pokrajinskoj vladi 14.12.2022. godine. Priznanje i nagradu kao drugi najcitiraniji istraživač u 2021. godini prof. dr Maja Turk Sekulić dobila je u oblasti Tehničkih nauka, Podoblast za saobraćaj, urbanizam, građevinarstvo, uređenje, zaštitu i korišćenje voda, zemljišta i vazduha.

Priznanja za naučnu izuzetnost uručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević najcitiranijim istraživačima koji su zaposleni u naučnoistraživačkim organizacijama na teritoriji AP Vojvodine.

Dodeljeno je ukupno 52 Priznanja za naučnu izuzetnost, iz 22 naučne oblasti, odnosno podoblasti, pri čemu Priznanje dobijaju tri najcitiranija istraživača u okviru svake oblasti, odnosno podoblasti.

Prilikom ocene naučne izuzetnosti, Stručne komisije su vrednovale broj citata naučnih radova istraživača, koji su ostvareni u godini koja prethodi godini u kojoj se dodeljuju priznanja. Kriterijum koji se odnosi na broj citata, utvrđivan je na osnovu podataka iz baze SCOPUS.

Link ka celoj vesti: https://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/urucena-priznanja-za-naucnu-izuzetnost-istrazivacima-na-teritoriji-ap-vojvodine/

Prijava na sajt