Prof. dr Maja Turk Sekulić, dobitnica Priznanja za naučnu izuzetnost istraživača na teritoriji AP Vojvodine

14.12.2021

Dr Maja Turk Sekulić, redovni profesor Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštitu na radu, Fakulteta tehničkih nauka, jedna je od dobitnica prestižnog Priznanja za naučnu izuzetnost u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za 2020. godinu, koja su po prvi put uručena u Pokrajinskoj vladi 09.12.2021. godine. Priznanje i nagradu kao najcitiraniji istraživač u 2020. godini prof. dr Maja Turk Sekulić dobila je u oblasti Tehničkih nauka, Podoblast za saobraćaj, urbanizam, građevinarstvo, uređenje, zaštitu i korišćenje voda, zemljišta i vazduha.

Priznanja za naučnu izuzetnost u 8 naučnih oblasti, odnosno 17 podoblasti, uručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević najcitiranijim istraživačima koji su zaposleni u naučnoistraživačkim organizacijama na teritoriji AP Vojvodine.

Dodeljeno je ukupno 40 Priznanja za naučnu izuzetnost, iz 17 oblasti, odnosno podoblasti, pri čemu Priznanje dobijaju tri najcitiranija istraživača u okviru svake oblasti, odnosno podoblasti.

Prilikom ocene naučne izuzetnosti, Stručne komisije su vrednovale broj citata naučnih radova istraživača, koji su ostvareni u godini koja prethodi godini u kojoj se dodeljuju priznanja. Kriterijum koji se odnosi na broj citata, utvrđivan je na osnovu podataka iz baze SCOPUS.

Link ka celoj vesti: Uručena Priznanja za naučnu izuzetnost istraživačima na teritoriji AP Vojvodine - Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost (vojvodina.gov.rs)

Prijava na sajt