Predstavnici Departmana i članovi Saveza studenta posetili univerzitete i ambasadu Srbije u Sofiji (Bugarska)

17.10.2018

Predstavnici Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, Veselin Bežanović i Boris Obrovski, zajedno sa članovima Saveza studenata Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Slavišom Simićem i Bojanom Radovanovićem, održali su sa kolegama iz Bugarske niz radnih sastanaka i prezentovali potencijalni program međunarodne saradnje kroz studentske konferencije i studentsko okupljanje „Zaštitijada“. Sastanci su održani na  Univerzitetu za građevinu, arhitekturu i geodeziju (UACEG) i Univerzitetu za hemijske tehnologije i metalurgiju (UCTM), kao i u ambasadi Srbije u Sofiji.

Veselin Bežanović, istraživač pripravnik na Departmanu za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, predstavio je studentima Univerziteta UACEG program „Zaštitijade“ i prednosti koje ona pruža i najavio međunarodnu „Zaštitijadu“ koja ima za cilj da okupi studente iz regiona koji se bave zaštitom životne sredine i zaštitom na radu. Sa predstavnicima univerziteta dogovorena je i poseta naših studenata i učešće na studentskoj konferenciji koja će biti održana  na Svetski dan voda u martu sledeće godine, na Univerzitetu UACEG u Sofiji.

Sa direktoricom Departmana za zaštitu životne sredine na Univerzitetu UCTM, Vanyom Kyosevom, razgovaralo se o učešću studenata njihovog Departmana na „Zaštitijadi“ kao i o bilatelarnoj saradnji u domenu projekata u oblasti zaštite životne sredine i zaštite na radu.

Dejan Kostić, prvi sekretar ambasade Srbije u Sofiji, ugostio je naše predstavnike i članove saveza i najavio logističku podršku ambasade u uspostavljanju i sprovođenju međunarodne saradnje između univerziteta iz Srbije i Bugarske.

Prijava na sajt