Predavanje profesora Au

27.04.2018

U ponedeljak 14.05.2018. sa početkom u 9:30h u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održaće se predavanje pod nazivom "Experimental Design and Scientific Writing for Publication in High Impact Journals". Predavanje će održati uvaženi profesor William dr Au, dugogodišnji urednik u visokorangiranom časopisu International Journal of Hygiene and Environmental Health (IF = 4,6).

Profesor Au doktorirao je na Univerzitetu u Sinsinatiju, Ohajo, SAD. Trenutno radi na nekoliko univerziteta (Rumunija, Kina, SAD, Tajland i Kazahstan) kao stručnjak za razvoj inovativnih nastavnih, istraživačkih i administrativnih programa i usluga. Njegov istraživački rad je fokusiran na teme u životnoj sredini i u oblasti javnog zdravlja. U bogatoj akademskoj karijeri posebno se ističe rad na identifikaciji molekularnih mehanizama relevantnih za razvoj raka, koji se mogu koristiti za precizniju intervenciju i prevenciju.

Predavanje koje će profesor Au održati na Fakultetu tehničkih nauka, namenjeno je pre svega studentima doktorskih studija, ali i ostalim zainteresovanim koji žele da nauče i čuju o iskustvima u pisanju naučnih radova koji se objavljuju u vrhunskim časopisima.

Medijatori ovog predavanja biće akademik, profesor emeritus Teodor Atanacković, profesor emeritus Mirjana Vojinović Miloradov  i profesor emeritus Radmila Marinković Nedučin. Sve prisutne pozdraviće profesor dr Dragiša Vilotić prodekan za nastavu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prijava na sajt