Pozivnica za predavanje prof. dr Ranka Rajovića

Поштованe и уваженe колегинице и колеге,

Клуб професора емеритуса Универзитета у Новом Саду у сарадњи са Ректоратом Универзитета, у оквиру активности Пројекта „Развој савремених курикулума у високом образовању“ подржаног од Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, организује и са посебним задовољством Вас позива на предавање, једног од највећих светских стручњака, еминентног госта др Ранка Рајовића о актуелним истраживањима, трендовима и искуствима у примени интелигенције у иновативном приступу учењу, на тему:


ОДНОС НАСТАВНИКА И СТУДЕНАТА КРОЗ ПРИЗМУ НОВИХ ОБРАЗОВНИХ ПРИОРИТЕТА: ГУБИТАК КРЕАТИВНОСТИ И ВРЕМЕНА ЗА ОТКРИВАЊЕ
Предавач: др Ранко Рајовић
Модератори предавања: проф. емеритус др Радмила Маринковић-Недучин проф. емеритус др Мирјана Војиновић Милорадов проф. др Сања Подунавац-Кузмановић, проректор УНС-а
Датум и време: Уторак, 20. новембар 2018. године у 10:30 – 12:00 часова
Место: Амфитеатар Централне зграде Универзитета у Новом Саду, ул. Др Зорана Ђинђића 1

Др Ранко Рајовић је специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука. Оснивач је организације МЕНСА у Србији, Босни и Херцеговини, Словенији и Црној Гори, сарадник UNICEF-а на Пројекту раног подстицања интелектуалног развоја деце, као и оснивач Одсека за даровите, Никола Тесла центра, НТЦ. Члан је Борда директора светске МЕНСЕ и председник Комитета светске МЕНСЕ за даровиту децу. Аутор је програма НТЦ који се примењује у 17 земаља Европе, а у 7 је акредитован од стране министарстава образовања. Овај јединствен и ефикасан програм развијен је у сарадњи са тимом светски признатих стручњака из области педагогије, неурофизиологије, дефектологије, психологије и генетике. Др Ранко Рајовић је добитник признања међународне Менсе (MERF - Mensa education and research foundation) за интелектуални допринос друштву (2015). Учесник је у неколико ЕУ пројеката заснованих на НТЦ програму: TEMPUS (Велика Британија - Словенија, Италија, Шпанија); IPA (Румунија, Србија, Црна Гора и Хрватска); Еrasmus (Словенија, Чешка , Словачка и Србија).
Дугогодишњи истраживачки рад, изузетна међународна репутација, постигнути резултати и искуства стечена у светским размерама чине др Ранка Рајовића изузетним саговорником у области развоја образовања на свим нивоима.


Са посебним поштовањем,

За Председништво КПЕ УНС,

Професор емеритус др Радмила Маринковић-Недучин

Професор емеритус др Мирјана Војиновић Милорадов

Prijava na sajt