Poziv za upis na studijski program Inženjerstvo zaštite životne sredine

10.04.2019

Republika Srbija spada u red zemalja koje do sada nisu posvećivale dovoljno pažnje zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa. Uočeni su brojni problemi u gotovo svim delovima životne sredine, te se očekuje da će životna sredina biti jedna od najizazovnijih oblasti za dostizanje standarda EU.

Pregovarački tim Srbiјe је Еvrоpskој kоmisiјi prеdаo drugi nаcrt prеgоvаrаčkе pоziciје zа pоglаvlје 27 а оčеkuјe se dа ćе оtvаrаnjе pоglаvlја 27 Životna sredina i klimatske promene biti mоgućе dо krаја 2019. gоdinе.

Procenjuje se da će u narednih 20 godina biti potrebno nadoknaditi višedecenijski zaostatak za razvijenim zemljama i investirati preko 10 milijardi evra u unapređenje postojećeg stanja i izgradnju sistema zaštite životne sredine. Za rešavanje pomenutih problema nisu dovoljni samo novac i zakoni, već su neophodni ljudi, stručnjaci sposobni da kreiraju održiva rešenja, željni i voljni da se stvari promene na bolje, da obezbede sebi i budućim generacijama kvalitetnije i zdravije mesto za život.

Dragi maturanti, budući studenti pozivamo Vas da upišete studije inženjerstva zaštite životne sredine i da zajedno rešavamo probleme za dobrobit svih nas.

Sve informacije o ovom i ostalim studijskim programima možete naći u Informatoru za maturante.

O konkursu, pripremnoj nastavi, zbirci zadataka, informacijama o prijemnom ispitu, rezultatima prijemnog ispita, uslovima i terminu upisa, neophodnoj dokumentaciji za upis, kao i o načinu upisa studenata možete više saznati ovde

Takođe, možete nas kontaktirati putem:

FB stranice Departmana: Departman za inženjersto zaštite životne sredine i zaštite na radu

FB grupa: Inženjeri zaštite životne sredine i zaštite na radu i Biću student FTN - upis 2019

E-mail adrese: ftnzastita@uns.ac.rs

 

Nadam se da ćete prepoznati svoju šansu i upisom na ovaj prestižni fakultet učiniti prvi korak ka ličnom uspehu u interesu cele planete.

 

Prof. dr Dejan Ubavin

Direktor Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu

Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad

Prijava na sajt