Poziv za učešće na konferenciji "World Water Day"

19.03.2021

Svetski dan voda obeležava se svake godine 22. marta sa ciljem ukazivanja na značaj vode za očuvanje ljudskog zdravlja, bezbednosti i održavanje ekosistema planete. Taj dan je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Svetskim danom voda Ujedinjene nacije žele da istaknu važnost zaštite voda i nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. Ovogodišnja tema, Voda i klimatske promene, naglašava važnost održivosti vodnih resursa i uspostavljanja pristupa održivom vodosnabdevanju u uslovima promene klimatskih uslova širom sveta.

U okviru DAAD projekta Democratia - Aqua - Technica II koji Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštitu na radu realizuje sa SRH Hochschule Heidelberg organizovana je konferencija World Water Day koja će se održati u ponedeljak 22. marta na Svetski dan voda.

Pozivamo sve zainteresovane studente i kolege sa Fakulteta tehničkih nauka i čitavog Univerziteta da uzmu aktivno učešće u predstojećem događaju i doprinesu ukupnom značaju teme konferencije. Program, ID Meeting i Passcode konferencije se nalazi ovde, a sve detaljnije informacije na sledećem linku: https://www.hochschule-heidelberg.de/en/landingpage/world-water-day/?L=1.

 

Za sve dodatne informacije vezane za konferenciju i aktivnosti na Projektu možete se obratiti, putem maila, koordinatoru Democratia - Aqua - Technica II projekta sa Srbiju, prof. dr Maji Turk Sekulić (majaturk@uns.ac.rs).

Prijava na sajt