Poziv za studente svih nivoa studija

07.12.2018

Поштованe и уваженe колегинице и колеге,
Клуб професора емеритуса Универзитета у Новом Саду у сарадњи са Ректоратом Универзитета, у оквиру активности Пројекта „Развој савремених курикулума у високом образовању“ подржаног од Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, организује и са посебним задовољством Вас позива на предавање еминентног госта др Бориса Кавура, професора Универзитета Приморске у
Копру, о интердисциплинарним истраживањима у области археологије и историје на тему:
НЕМА СУГЕСТИВНОСТ ИЗГУБЉЕНОГ ХОРОРА:
ОДНОС АРХЕОЛОГИЈЕ И ИСТОРИЈСКОГ РЕАЛИЗМА ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА

Предавач: проф. др Борис Кавур,
Модератори предавања: проф. емеритус др Радмила Маринковић-Недучин
проф. емеритус др Мирјана Војиновић Милорадов
проф. др Сања Подунавац-Кузмановић, проректор УНС-а
Датум и време: петак, 14. децембар 2018. године у 11 – 12:30 часова
Место: Амфитеатар Централне зграде Универзитета у Новом Саду,
ул. Др Зорана Ђинђића 1
Борис Кавур је ванредни професор археологије и проректор за интернационализацију Универзитета Приморске у Копру у Словенији. У ужем смислу струке бави се праисторијском археологијом и њеном перцепцијом у друштву. Аутор је бројних научних и стручних радова, изложби постављених у музејима Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, као и водитељ више археолошких ископавања по целој Словенији. Више година био је гостујући професор на Универзитетима у Ријеци (Хрватска) и Сарајеву (БиХ), а као гостујући истраживач боравио је на Јагелонском универзитету у Кракову (Пољска) и на Универзитету у Оксфорду (Велика Британија).
Дугогодишњи истраживачки рад, постигнути резултати, међународна репутација и искуства чине др Бориса Кавура изузетним саговорником у области развоја образовања и науке у интердисциплинарном окружењу савремене ере.
Са посебним поштовањем,
За Председништво КПЕ УНС,
Професор емеритус др Радмила Маринковић-Недучин
Професор емеритус др Мирјана Војиновић Милорадов

Prijava na sajt