Poseta studenata izžs Institutu za nuklearne nauke "Vinča"

26.12.2022

Poseta studenata izžs Institutu za nuklearne nauke "Vinča"

Studenti master akademskih studija Inženjerstvo zaštite životne sredine, Fakulteta tehničkih nauka, su 21. decembra 2022. godine posetili Institut za nuklearne nauke „Vinča“ u Beogradu.

Istraživači Laboratorije za zaštitu od zračenja i zaštitu životne sredine, Instituta „Vinča“, podelili su sa našim studentima svoja iskustva i korisne informacije o svojim istraživanjima u oblasti ispitivanja kvaliteta vazduha. Upoznali su ih sa aktuelnim međunarodnim istraživačkim projektima na kojima su angažovani, mernim uređajima, njihovim načinom rada i mogućnostima njihove primene.

Više informacija o zajedničkim aktivnostima Fakulteta tehničkih nauka, Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, i Instituta Vinča, Laboratorije za zaštitu od zračenja i zaštitu životne sredine, kao i rezultatima zajedničkog projekta „Prostorno-vremenske varijacije nivoa respirabilnih čestica u urbanoj zoni Novog Sada – mobilni monitoring, modelovanje i kreiranje mapa visoke rezolucije“, možete videti na sledećem linku https://vidis-project.org/index.php/about/vidis-synergistic-projects/novi-sad-mobile-monitoring-project/.

Više o Institutu možete saznati na sledećem linku https://youtu.be/VikI5aFmeO0.

Prijava na sajt