Stručna poseta fabrici Tarkett, Bačka Palanka

23.12.2019

I ove godine u okviru predmeta Opasne materije i opasan otpad na masteru Inženjerstva zaštite na radu i Upravljanje opasnim otpadom na četvrtoj godini Inženjerstva zaštite životne sredine, 18.12. organizovali smo stručnu posetu fabrici Tarkett iz Bačke Palanke.

Po dolasku, obišli smo Tarkett Akademiju koja predstavlja trening centar i showroom Tarkett podnih obloga u Bačkoj Palanci. U ovom modernom savremenom prostoru održano je kratko predavanje o kompaniji i upoznavanje o osnovnim principima poslovanja u oblastima zaštite životne sredine i zaštite na radu. Zatim, upoznati smo sa pravilima ponašanja po pitanju bezbednosti za posetioce i bili smo spremni da se krene u obilazak.

Obišli smo pogone za proizvodnju parketa i izradu proizvoda od tekstila. Studenti su imali prilike da slušaju, i vide, o sistemu rada ovog preduzeća koje ispunjava najviše standarde u oblastima zaštite životne sredine i zaštite na radu.

Domaćini su nam pokazali da svaka poseta njihovoj fabrici predstavlja mogućnost da se nauči nešto novo i da uvek imaju novih dostignuća pomerajući granice ka boljem.

Prijava na sajt