Miljanu Šunjeviću nagrada za najbolju progresivnu ideju na međunarodnoj konferenciji u Slovačkoj

17.10.2018

Miljan Šunjević, istraživač pripravnik na Departmanu za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, pod mentorstvom profesorice emeritus dr Mirjana Vojinović Miloradov, dobitnik je nagrade za najbolјu progresivnu ideju na 24. međunarodnoj konferenciji “Engineering for Environment Protection – TOP 2018” koja je održana u hotelu Panorama u mestu Štrbske Pleso u Slovačkoj,  septembra ove godine. Međunarodna konferencija okuplja stručnjake multidisciplinarne oblasti zaštite životne sredine iz cele Evrope.

Tokom tri dana konferencije pored oralnih i poster sesija, održani su posebni tematski kursevi u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Kursevi su uklјučivali predavanja i radioničarski program, odvojen od glavnog naučnog programa konferencije. Stručnjaci iz različitih oblasti, uključujući klimatske promene, hidrologiju, prioritetne i hazardne supstance, pružili su jedinstvena, praktična znanja, kao i informacije koje su korisne za budući rad mladih naučnika i razvoj njihovih ideja.

Progresivna ideja prikazana je kroz rad „Implementacija naprednih modela monitoringa životne sredine u inovativni model analize arhitektonskih odluka – ADAM“ ( eng. Implementation of advanced environmental monitoring models in innovative architectural decision analysis model – ADAM) koja je osvojila mnogo pozitivnih komentara od strane stručnjaka prisutnih na konferenciji.

Ova nagrada je pokazatelj kvalitenog  rada našeg istraživačkog tima koji pored kolege Miljana Šunjevića i profesorice emeritus dr Mirjana Vojinović Miloradov čine ostali saradnici i profesori Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu.

Prijava na sajt