Održana prva međunarodna EUROSA konferencija

30.11.2023

Tokom septembra 2023. godine održana je Prva međunarodna EUROSA konferencija, koja je okupila preko 90 učesnika iz zemlje i inostranstva. Na ovom značajnom skupu predstavljeno je 40 radova iz oblasti zaštite životne sredine, zaštite na radu, zaštite od požara i upravljanja katastrofalnim i vanrednim situacijama. Zbornik izloženih radova dostupan je na LINK-u.

Cilj konferencije bio je pružanje praktične podrške povezivanju akademske zajednice i privrednog sektora. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim naučnim dostignućima, trendovima i da razmene praktična iskustva i najbolje prakse iz oblasti održivog upravljanja bezbednošću i zdravljem na radu, zaštite životne sredine, kao i zaštite od požara i vanrednih situacija.

Tokom trajanja konferencije, učesnici su aktivno učestvovali u tri panel diskusije i okruglom stolu. Pored predstavnika akademske zajednice i privrednog sektora, u diskusijama su učestvovali i gospodin Miodrag Loncović, predstavnik Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, kao i dr Jovan Protić, nacionalni koordinator Međunarodne Organizacije Rada (ILO) za Srbiju. Ove interaktivne platforme omogućile su intenzivnu razmenu ideja i iskustava među učesnicima, doprinoseći unapređenju prakse i saradnje u okviru tematskih oblasti konferencije.

Više informacija dostupno je na www.eurosa.rs/konferencija

Prijava na sajt