Studenti završnih godina inženjerstva zaštite na radu i inženjerstva zaštite životne sredine u poseti fabrici guma „Toyo Tire Serbia d.o.o. “ u Inđiji

01.03.2024

Studenti završne godine sa smerova inž. zaštite na radu i inž. zaštite životne sredine imali su privilegiju da učestvuju u stručnoj poseti renomiranoj fabrici guma „Toyo Tire“ u Inđiji. Poseta je organizovana kako bi studenti stekli uvid u praksu i procese proizvodnje u industriji guma, ali i kako bi dodatno proširili svoje znanje o merama zaštite na radu i očuvanju životne sredine.

Tokom posete, studenti su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama i inovacijama koje se primenjuju u fabrici „Toyo Tire“. Putem video prezentacije i vođenom turom kroz proizvodne pogone, studenti su dobili uvid u svaki korak proizvodnog procesa, počevši od sirovina, krojenja, vulkanizacije, pa sve do finalnog proizvoda i kontrole kvaliteta. Upoznali su se i sa sofisticiranim mašinama i automatizovanim sistemima koji omogućavaju efikasnu proizvodnju visokokvalitetnih guma.

Fabrika je veoma posvećena merama bezbednosti na radu i studenti su imali priliku da se upoznaju sa strogo primenjenim standardima zaštite kako bi se osiguralo sigurno radno okruženje. Posebnu pažnju privukle su EHS DOĐO stanice za praktičnu obuku zaposlenih. Takođe, predstavnici fabrike su istakli značaj očuvanja životne sredine, te su studenti dobili uvid u mere koje fabrika preduzima kako bi smanjila svoj ekološki uticaj, poput solarne elektrane koja će sa 12 900 solarnih panela proizvoditi preko 8 megavata (MW) struje za potrebe proizvodnje guma. Na samom kraju obilaska imali su priliku da se provozaju test stazom za ispitivanje vozila koja je sagrađena po najsavremenijim standardima i zahtevima.

Tokom interaktivnih sesija, studenti su imali priliku da čuju o programu plaćene studentske prakse koja će se realizovati u narednom periodu, kao i da postavljaju pitanja i razgovaraju sa stručnjacima iz industrije, stvarajući most između teorijskog znanja stečenog na fakultetu i stvarnih izazova u industriji.

Ova poseta je bila izuzetna prilika za studente da prošire svoje horizonte, povežu se sa stručnjacima iz industrije i steknu neprocenjivo iskustvo koje će im koristiti u budućem profesionalnom razvoju. Takođe, istaknuta je važnost saradnje između obrazovnih institucija i privrede u cilju pružanja bolje edukacije i pripreme mladih stručnjaka za zahtevno tržište rada.

Hvala našim domaćinima i kolegama iz fabrike „Toyo Tire Serbia d.o.o. “ u Inđiji na organizaciji i gostoprimstvu!

Prijava na sajt